×

با آریا آسانسور

1 با کارشناسان ما تماس بگرید
2 درخواست شما ارزیابی، تحلیل، کارشناسی و نقشه کشی می شود
3 پروژه شما آماده نصب میگردد

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه - 9 تا 16:30
پنج شنبه - 9 تا 13

رمز خود را فراموش کرده اید ؟

سه‌شنبه, 21 فوریه 2023 / نوشته شده در : مقالات آسانسور

مقایسه انواع موتورهای آسانسور

در هنگام انتخاب بهترین نوع آسانسور، باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیریم. آسانسور عنصری اساسی در زندگی روزمره ما است که نباید اهمیت انتخاب یکی از بین انواع مختلف را نادیده بگیریم. یکی از این مؤلفه های مهم  آسانسور موتور است که در گروه و مجموعه تراکتورسازی قرار می گیرد. موتور آسانسور عنصری است که وظیفه تولید انرژی لازم برای راه اندازی آسانسور و متوقف کردن آن را بر عهده دارد. موتور در عملکرد آینده آسانسور و میزان بودجه اختصاصی برای خرید آن مؤثر است . هدف ما آشنا کردن شما با انواع موتورهای آسانسور می باشد.

 

 

گزینه های موجود در آسانسورهای برقی

ما مطلب دیگری را به تحلیل تفاوت های بین دو سیستم اساسی کار آسانسورها، برق و هیدرولیک اختصاص داده ایم. همچنین، خواهیم دید که سیستم کشش هیدرولیکی چه مزایایی دارد. اگرچه، نصب آسانسورهای هیدرولیک در ساختمانهای کمتر از 5 طبقه و با ترافیک کم توصیه می شود. در عوض، در ساختمانهای بالای 7 طبقه و ساختمان هایی با ترافیک بالا، آسانسورهای برقی بهترین گزینه خواهند بود. امروزه در بازار آسانسور برقی، دو سیستم موتوری غالب موجود هستند.

 

مقایسه موتورهای گیربکس و گیرلس آسانسور

انواع موتور های آسانسور شامل: موتور گیربکسی و موتور گیرلس می باشد. این دو نوع؛بسیار باهم متفاوت هستند. تفاوت اصلی این دو، وجود کاهنده در اطراف موتور آسانسور است، اما این دو نوع موتور تفاوت های دیگری نیز با هم دارند.

 

موتور گیربکس آسانسور

گیربکس نوعی  موتور بزرگ است که دارای کاهنده و چرخ دنده است. موتور گیربکس در آسانسورهایی قرار می گیرد که موتورخانه دارند تا به درستی ذخیره شوند. امروزه معمول ترین کار استفاده از موتور گیربکس با اینورتر فرکانس است. این بهترین نوع موتور برای تعمیر کردن در آسانسورهایی است که دارای موتورخانه هستند.

 

موتور گیرلس آسانسور

یکی دیگر از انواع موتورهای آسانسور موتور گیر لس می باشد، بموتور گیرلس فناوری جدید است که شامل استفاده از آهنرباهای دائمی برای عملکرد آن است. این نوع موتور فاقد کاهنده است، که نتیجه آن یک ماشین جمع و جور است که فضای زیادی را اشغال نمی کند، و این علاوه بر این، بسیار قدرتمند است. آنها به طور مستقیم در شفت( چاه) آسانسور نصب می شوند، که در نتیجه  نقاط اصطکاک و سر و صدای مکانیزم را کاهش می دهند. همچنین موتور گیرلس به شما امکان می دهد تا در مصرف برق تا 40٪ صرفه جویی کنید. موتورهای گیرلس از گیربکس جدیدتر هستند، بنابراین، هدف ایجاد این نوع موتورها بهبود عملکرد موتور است. با این حال، موتور گیرلس قادر به پوشش برخی از ویژگی های موتورهای گیربکس نیستند، برای تلاش برای بهبود سایر جنبه های موتورهای گیربکس، لازم است تا به همه نقاط قوت و ضعف هر نوع نگاهی بیندازیم.

 

نکات مهم جهت خرید موتور آسانسور

 تعداد طبقاتی را که آسانسور باید در آنها جا به جا شود، در نظر بگیرید.

قدرت این دو نوع موتور متفاوت است. بنابراین، یکی از اولین عواملی که باید در نظر بگیرید ارتفاع ساختمانی است که می خواهید در آنجا آسانسور نصب کنید. هرچه موتور آسانسور قدرت بیشتری داشته باشد، مسافت بیشتری را نیز در مدت زمان کمتری قادر به جا به جایی هستند. در این حالت موتور های گیرلس پیشتاز هستند. این نوع موتورها توانایی شگفت انگیزی در سفر 600 متر در دقیقه را دارند، در حالی که محدودیت سرعت موتورهای گیربکس در همان زمان بیش از 150متر نیست.

 

بنابراین اگر ساختمانی که می خواهید آسانسور را نصب کنید دارای طبقه های زیادی است، بهتر است از موتور گیرلس استفاده کنید. در مقابل، اگر ساختمان  طبقات کمتری دارد، سرمایه گذاری روی یک موتور گیرلس سودی ندارد، بنابراین، موتور های گیربکس در ساختمان های با تعداد طبقات و ترافیک کمتر بهترین گزینه هستند.

 

فضای فیزیکی یک عامل تعیین کننده در هنگام انتخاب یک موتور گیربکس یا گیرلس است. موتورخانه جزئی اختیاری در هنگام نصب آسانسور است که امکان نصب مکانیزم های پیچیده تر، سنگین یا بزرگ را فراهم می آورد. اگر آسانسور دارای موتورخانه نباشد، فقط می توانیم از موتورگیرلس استفاده کنیم. برای نصب موتورهای گیربکس در آسانسورها به موتورخانه برای نصبی بی خطر و راحت نیاز است. موتور گیرلس به طور مستقیم در شفت آسانسور نصب می شود، با این وجود در صورت وجود موتورخانه در آسانسور نیز می توانید این نوع را انتخاب کند.

 

اگر سر و صدای آسانسور ساکنین را آزار می دهد، مسئله را ارزیابی کنید

عوامل بسیاری وجود دارد که باعث می شود صدای آسانسور برای همسایگان یا کارگران نزدیک به آسانسور آزار دهنده باشد. باید بررسی کنید که آیا این یک مشکل است و احتمالات موجود در شرایط فعلی را با یکدیگر مقایسه کنید. موتورهای گیرلس نسبت به موتورهای گیربکس سر و صدای کمتری دارند، زیرا این نوع موتورها باعث کاهش نقاط اصطکاک و به تبع آن سر و صدای ایجاد شده می شوند. اگر آسانسور شما دارای موتور گیربکس است و در مورد چگونگی ساز و کار پر سر و صدای آن شکایت می شود، توصیه می کنیم موتور گیرلس را انتخاب کنید.

 

بودجه کوتاه مدت و بلند مدت موتور آسانسور را ارزش گذاری کنید

دو موتور موجود در اختیار شما از نظر مسئله اقتصادی بسیار متفاوت هستند. موتورهای گیربکس ارزانترین گزینه و همچنین سنتی ترین نوع هستند. اما، موتور گیربکس معمولاً هزینه بیشتری برای تعمیر و نگهداری نسبت به گیرلس دارند. از طرف دیگر، فرض بر این است که سرمایه  بیشتری  برای خرید گیرلس انجام می  شود، اینها به اندازه موتورهای گیربکس به هزینه های تعمیر و نگهداری احتیاج ندارند.

 

از میزان مصرف برق هر موتور آگاه باشید

مصرف انرژی یکی از بزرگترین هزینه های یک ساختمان است، بنابراین در هنگام انتخاب آسانسور نیز این نکته بسیار مهم است. موتورهای گیرلس از لحاظ صرفه جویی در مصرف انرژی از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند، زیرا از کاهنده سرعت استفاده نمی کنند. این وسیله کوچک باعث می شود موتورهای گیربکس تا 65 درصد بیشتر از گیرلس برق مصرف کنند. علاوه بر این، موتورهای گیرلس از جاذب مغناطیسی برای کار استفاده می کنند، و گرچه به مقداری برق نیاز دارند، اما مصرف آنها همیشه کمتر است.

 

در مورد ظرفیت هر نوع موتور آسانسور فکر کنید

در این مرحله انتخاب کنید که چه مزیتی  شما را بیشتر متقاعد می کند: ظرفیت بار بالاتر یا فرود بهتر و برخاستن از کابین. با توجه به اینکه موتورهای گیرلس به دنبال بهینه سازی عملکردهای گیربکس هستند، می توان انتظار داشت که ظرفیت بار آنها نیز بیشتر باشد. برخی از مدل های آسانسور گیرلس می توانند به 1250 کیلو برسند، در حالی که حداکثر وزن بار موتورهای گیربکس بیش از 400 یا 500 کیلو نمی شود. با این حال، موتورهای گیربکس معمولاً مجهز به اینورتر فرکانس هستند. این دستگاه وظیفه تنظیم سرعت هنگام فرود و هنگام خاموش شدن موتور آسانسور را دارد. این امر به شما امکان می دهد که عملکرد آسانسور موتوری به  گیربکس  هنگام لمس از حد بار آن بسیار روان تر، ایمن تر و روان تر از موتوری به  گیرلس باشد.

سه‌شنبه, 21 فوریه 2023 / نوشته شده در : مقالات آسانسور
سرویس آسانسور

میلیون ها نفر در هر سنی از آسانسور استفاده می کنند. در واقع، بسته به موقعیت مکانی شما، روزانه صدها نفر از آسانسورهای تجاری استفاده می کنند. شکی نیست که این دستگاه فوق العاده مفید است و به جلوگیری از زمین خوردن، صرفه جویی در فضا و زمان کمک می کند، برای افراد مسن تحرک ایجاد می کند و البته، برای همه آن افراد تنبل که این کار را نمی کنند، یک گزینه عالی است.

سرویس آسانسور

اگر بخواهیم از پله ها استفاده کنیم شاید قدری دشوار به نظر برسد اما آنقدر به سهولت آسانسورها عادت کرده ایم که به ندرت به عملکرد و نگهداری آنها فکر می کنیم. حقیقت این است که این ماشین ها، مانند سایر ماشین آلات، نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند.

این کار را هیچ شخص تصادفی نمی تواند انجام دهد و شما برای بررسی عملکرد آسانسور به تکنسین ها نیاز دارید که حتما مجوز انجام این کار را داشته باشد. از این گذشته، ایمنی بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد؟ آیا میدانید که آسانسور در ساختمان شما هر چند وقت یکبار باید سرویس شود؟ جواب این سوال به عوامل متعددی بستگی دارد. آسانسور مانند هر وسیله دیگری در مدل های مختلف وجود دارد. بسته به نوع آسانسور و مشخصات آن، شرکت آسانسور به شما دستورالعمل هایی را می دهد که باید رعایت کنید. علاوه بر این، از آنجا که برخی از آسانسورها ویژگی های بیشتری نسبت به سایرین دارند، بنابراین نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری نیز دارند. برای اطمینان از عملکرد همه قسمت های آسانسور، از تعمیر و نگهداری منظم آن اطمینان حاصل کنید. اگر از نحوه سرویس دهی آن مطمئن نیستید، کافی است با کارشناسان ما در شرکت آقای آسانسور تماس بگیرید و از آنها مشاوره بگیرید. این که شما چند وقت یک بار نیاز به سرویس آسانسور دارید، بستگی به محل شما دارد.

برخی از نقاط شهر نیاز به استفاده بیشتر از آسانسور دارند، در حالی که برخی از خانه های مسکونی به ندرت از آن استفاده می کنند. اگر آسانسور تجاری شما توسط چندین نفر به طور همزمان استفاده می شود، باید مجوز بگیرید و از قانون تعمیر و نگهداری آسانسور پیروی کنید. به یاد داشته باشید، اگر مشکلی پیش بیاید، ممکن است از شما شکایت شود. همچنین با توجه به شرکتی که آسانسور را از آن تهیه می کنید، زمانبندی تعمیر و نگهداری شما متفاوت خواهد بود. قوانین و خط مشی های خاصی در شرکت وجود خواهد داشت که باید از آنها پیروی کنید. بر اساس قرارداد شما با شرکت آسانسور، آن راهر از چند گاهی از لحاظ تعمیر و نگهداری بررسی می کنید. بودجه تقریبی سرویس آسانسور را مشخص کنید و سپس اطمینان حاصل کنید که ایمنی لازم تضمین شده است. آسانسورهای تجاری نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارند. تجهیزات آسانسور برای عملکرد ایمن و قابل اعتماد نیاز به تنظیمات دوره ای، روانکاری و بررسی دارند. آسانسورها همچنین باید سالانه مورد بازرسی قرار گیرند و برای استفاده توسط شرکت آسانسور تأیید شوند. به این دلایل و دلایل دیگر، برنامه ریزی تعمیرات معمول آسانسور با تولید کننده یا یک شرکت معتبر بسیار مهم است.

با خدمات شرکت امداد آسانسور ایران آشنا شوید.

زمان تقریبی سرویس آسانسور

هنگام تشخیص اینکه چند وقت یکبار نیاز به سرویس آسانسور است، عوامل متعددی نقش دارند. در حالی که شرکت های نصب معمولاً یک دوره زمانی تخمینی ارائه می دهند، آسانسور شما باید هر 12 ماه یکبار تعمیر شود. با این حال، برخی از تعمیرات هر از نیاز پیدا می کنند. برای اطمینان از حداکثر کارایی آسانسور تجاری یا مسکونی، ضروری است که تعمیر و نگهداری را انجام دهید. توصیه می شود خدمات تعمیر و نگهداری را در آسانسور تجاری خود به طور مکرر انجام دهید تا بتوانید پیچ های شل شده و چرخ های صدا دار را در اسرع وقت تشخیص دهید.

برنامه تعمیر و نگهداری آسانسور شما برای بهبود عملکرد آسانسور ضروری است. به عنوان مالک یا مدیر ساختمان، باید تعیین کنید که آسانسور هر چند وقت یکبار نیاز به تعمیر و نگهداری دارد و در قرارداد خود ترتیب آن را بدهید. از اصطلاحاتی مانند “در صورت نیاز” خودداری کنید. اگر تجهیزات نیاز به تعمیر و نگهداری ماهانه دارند، اطمینان حاصل کنید که قرارداد شما با شرکت آسانسور به این گونه است که تعمیر و نگهداری ماهانه را با اعتبارهای قابل اجرا در صورت عدم انجام آن، پیش بینی کرده است. همچنین باید مطمئن شوید که این شرکت قادر است تعمیرات اضطراری را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهد. تجهیزات آنها را بررسی کنید تا از قطعات یدکی کافی برخوردار باشند و آنها را کتبا متعهد کنید که می توانند قطعات یدکی مهم را برای مدت حداقل 10 سال ضمانت کنند. همچنین در قرارداد خدمات ذکر کنید که شرکت آسانسور متعهد است ظرف 30 دقیقه به تماس اضطراری شما پاسخ دهد. برخی از آسانسورها و قطعات مورد نیاز آنها نسبت به سایرین نیاز به نگهداری بیشتری دارند. بنابراین برای جلوگیری از هزینه های بعدی، مراقبت های لازم را پیگیری کنید.

نحوه انتخاب صحیح شرکت آسانسور

شرکتی که برای نصب آسانسور مسکونی خود انتخاب میکنید می تواند گزینه های زیادی برای نحوه نگهداری و تعمیرات به شما ارائه دهد. در قرارداد شما، گزینه هایی برای دفعات و میزان پوشش شرکت می تواند به شما ارائه شود. شما می توانید نوع قراردادی را که می خواهید داشته باشید یا مناسب نیازهای شما انتخاب کرده و انتخاب کنید. به این ترتیب، می توانید بدانید اغلب چه تعمیراتی و در و چه زمانی می توانید انجام دهید.

دوشنبه, 23 ژانویه 2023 / نوشته شده در : مقالات آسانسور

کابین آسانسور از قطعات اصلی آن به شمار می‌آید. هیچ جا در آسانسور به اندازه بخش داخلی آسانسور یا همان اتاقک یا کابین آسانسور، مورد توجه و ارزیابی قرار نمی گیرد.

کابین محفظه‌ای است که باعث جای دادن و انتقال ایمن مسافر، بار یا هر دو  بین طبقات مختلف ساختمان می‌شود. مسافران با فشردن دکمه شستی آسانسور فرمان را به تابلو فرمان آسانسور منتقل می‌کنند و از این طریق کابین بین طبقات معین حرکت می‌کند.

عرض، عمق و ارتفاع فضای کابین دارای ارتباط مستقیم با ظرفیت کابین آسانسور است. کابین کاملا توسط دیوارها، کف و سقف احاطه می‌‌شود و تنها خروجی‌ها درب کابین، درب خروج اضطراری و سیستم تهویه آن هستند. انواع کابین آسانسور در طراحی، اندازه و ظرفیت متفاوت هستند، کابین‌ها مهم‌ترین عامل حفظ ایمنی و زیبایی آسانسور هستند. در صورتی که آسانسور شما مسافربر باشد، دارای ظرفیت ۴ الی ۶ نفر است. آسانسورهای مسافربر نیز دارای کابین با ظرفیت ۱۰ الی ۲۱ نفر هستند. به صورت معمول ارتفاع آسانسور ۱۹۰ سانتی متر به بالا است، در آسانسورهای بسیار مرتفع ارتفاع بیشتر از ۲ متر است.

 

قطعات کابین آسانسور

اجزای اصلی تشکیل ‌دهنده کابین شامل: چارچوب یا همان یوک، سکو یا همان محل ایستادن مسافر و دیواره‌ها می‌‌شود که با توجه به سلیقه طراح، در انواع متفاوتی در بازار موجود هستند. این سه مورد ساختار کلی کابین آسانسور را تشکیل می‌دهند. اما هر کابین دارای یک سری لوازم و تجهیزات جانبی دیگری از جمله سقف، کف، درب، دستگیره، شستی و صفحه نمایشگر و موزیک و … نیز هست که در انواع مختلفی در طرح‌ها و جنس‌ها و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از این بخش‌ها دارای قطعات متعددی هم هستند:

1- یوک آسانسور: به چارچوب اصلی کابین که آن را دربرمی‌گیرد، یوک یا چارچوب کابین گفته می‌شود. در اغلب موارد یوک را از جنس فلز مقاوم می‌سازند تا تحمل وزن مجموعه کابین را داشته باشد و سایر تجهیزات کابین را بتوان به آن متصل کرد. قاب نگهدارنده درب نام دیگری است که به یوک کابین داده‌اند. رعایت دقت در تنظیم بودن یوک کابین بسیار مهم است چرا که انتقال تمام وزن کابین به علاوه وزن مسافران به سیم بکسل ‌ها یا سیستم هیدرولیک توسط یوک انجام می‌شود تا از انحراف رفتن احتمالی کابین جلوگیری شود.

2- درب کابین: درب کابین از جمله مهم‌ترین قسمت‌های تشکیل دهنده آسانسور است و نقش اساسی آن حفاظت از جان مسافرین در سفرهای آسانسوری است تا انسان در حین حرکت آسانسور به دیواره چاه برخوردی نداشته باشند و به سلامت به مقصد برسد. همانطور که می‌دانید درب آسانسور شامل انواع مختلفی می‌باشد که درب‌های کابین در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی می‌شوند. همچنین در مدل‌های دولته، سه لته در بازار موجود هستند.

3- سقف کابین آسانسور: به منظور زیباسازی فضای داخلی کابین، از متریال متفاوتی برای سقف استفاده می‌شود که اغلب آن را از ورق‌های کامپوزیت، فرمیکا یا انواع طلق و استیل می‌سازند و نصب می‌کنند.

4- کفپوش کابین: کفپوش‌ها برای زیباتر شدن فضای کابین مورد استفاده قرار می‌گیرند. کفپوش‌ها در جنس‌های پارکت، پی وی سی، لمینیت، سنگ معرق و سنگ ساده موجود هستند که البته پی وی سی ها به دلیل دوام بالا و شستشوی راحت‌تر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. کفپوش آسانسور باید به گونه‌ای باشد که قابلیت تحمل وزن مسافران را داشته باشد. بنابراین بالانس کردن در حالت سکون از ویژگی‌‌های مهمی است که هنگام طراحی باید به آن توجه داشت. لذا بارگیری سکوی کابین باید تا حدی باشد که بدون اعمال نیروهای زیاد به کفشک‌‌های راهنما، به شکل معلق و آویزان در مرکز ثقل خود بماند.

5- نصب آیینه در کابین: به طور کلی در همه کابین های آسانسور آینه نصب می‌شود. علت این موضوع این است که علاوه بر بزرگ‌تر به نظر رسیدن فضای کابین، موجب کاهش استرس و اضطراب مسافران از فضای کوچک و بسته می‌شود. اما نصب اصولی آینه و استفاده از آینه‌های استاندارد اهمیت زیادی دارد که نباید بدان بی‌توجه بود زیرا در غیر این صورت موجب حوادث ناگواری خواهد شد.

6- دیواره کابین آسانسور: دیواره‌ها هم برای زیبایی فضای کابین نصب می‌شوند که در جنسهای کامپوزیت، استیل، ورق گالوانیزه، شیشه یا پانوراما، ام دی اف وجود دارند.

دیواره‌های استیل جزو پرطرفدارترین نوع هستند که وزن خیلی کمی دارند. دیواره‌های با جنس گالوانیزه به دلیل مقاومت بالا اغلب در ساختمان‌های بلند اداری و تجاری که از آسانسورها برای جابجایی اثاثیه استفاده می‌شود نصب می‌شود.

دیواره های شیشه‌ای به دلیل چشم انداز زیبایی که دارند، و نمای شیکی که به ساختمان می‌دهند بسیار مورد توجه هستند. در ساخت کابین‌های شیشه‌ای از شیشه‌‌های دارای استاندارد لازم استفاده می‌شود که هم به صورت تخت و هم نیم دایره طراحی می‌شوند.

دیواره های ام دی اف چون در برابر ضربه مقاوم هستند و در صورت کثیف شدن به راحتی تمیز می‌شوند و از طرفی تنوع طرح و رنگ بالایی دارند، طرفداران زیادی دارند.

7- پنل شستی کابین: این پنل جدا از وظیفه‌ای که دارد، در زیبایی فضای کابین هم بسیار نقش دارد. پس در انتخاب آن هم به کیفیت و هم به زیبایی توجه نمایید.

8- دستگیره کابین: دستگیره در اغلب موارد جلوی آینه کابین نصب می‌شود و به عنوان ابزار کمکی برای افراد کم‌توان یا سالمند در ایستادن کمک می‌کند و همچنین از برخورد مسافران به آینه جلوگیری می‌کند. دستگیره کابین در دو مدل روکار و توکار در طرح‌های متفاوت تولید می‌شود.  دستگیره‌ها به صورت گرد هستند یا مستطیل و اغلب از جنس پروفین استیل ساخته می شود و جزو ملزومات اصلی آسانسور هستند که مانع از برخورد مسافران با بدنه کابین می‌شوند.

9- هواکش کابین: برای تهویه هوای داخل کابین در نقطه‌ای از کابین نصب می‌شود که گردش هوای داخل و بیرون کابین به حد مطلوب برسد.

10- فوتوسل: فتوسل یا سنسور چشمی آسانسور، از قطعات مهم در درب اتوماتیک آسانسور است و در مواقعی که مانعی بین درب باشد، در حین بسته شدن، مانع از بسته شدن درب می‌شود.

11- درب اض13- کارسلینگ:طراری: درب خروج اضطراری در ابعاد ۶۰ ×۴۰ سانتی متر طراحی می‌شود و برای استفاده در مواقع ضروری برای نجات و خروج سرنشینان استفاده می‌شود.

12- دیوارهای داخلی: متشکل از پنل‌های فولادیِ تا‌شده جهت ایزوله‌سازی محیط است. معمولا در سه نوع جانبی، پشتی و پنل شاسی ارائه می‌شود.

قاب فلزیِ متصل به کابین است که به منظور تعلیق و جلوگیری از لرزش‌های کابین در حین حرکت به کار می‌رود.

14-  تابلو اعلانات: این تابلو که از جنس فولاد ضد زنگ تولید می‌شود، در مقابل آتش نیز مقاوم است و دچار سوختگی نمی‌شود. از این تابلو برای نوشتن مطالب ضروری که مورد استفاده مسافران است، استفاده می‌شود.

15- نشانگر کابین آسانسور: نشانگر کابین آسانسور همان عددی است که اغلب اوقات بالای درب آسانسور نوشته می‌شود و شماره ای را نمایش می دهد که به مسافران اطلاع می‌دهد آسانسور در حال حاضر از کدام طبقه عبور می‌کند یا در آن توقف کرده است.

انواع کابین آسانسور

انواع کابین را بر اساس معیارهای مختلفی از قبیل طراحی داخلی و خارجی، مواد ساخت کابین، امکانات جانبی و… تقسیم‌بندی می‌کنند. این تقسیم‌بندی‌ها با پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌ی ساخت، طراحی و همچنین مواد اولیه همواره در حال تغییر است که در ادامه تقسیم بندی جامع و به روزی از مشخصات کابین که تاکنون ارائه شده است را بررسی کرده‌ایم. به صورت کلی کابین را به دو دسته‌ی زیر تقسیم‌بندی می‌کنند.

نیم کابین

این کابین‌ها بطور معمول در بالابرها نصب می‌شوند. برای امور باربری در ارتفاعات مختلف کارایی دارند و ایمنی و امنیت پایینی دارند. این کابین‌ها از یک کفی و نرده‌ای که به دور کفی آن است، ساخته می‌شوند.

تمام کابین

این نوع کابین هم در آسانسورها و هم در بالابر‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از ایمنی بالایی برخوردار است و بیشتر برای جابجایی افراد بین طبقات مختلف استفاده می‌شود. طراحی این کابین‌ها بستگی به نوع کارایی و سیلقه مشتری دارد.

انواع کابین بالابر بر اساس نوع کاربری

ابعاد کابین با توجه به نوع کاربری و مکان مورد استفاده، در اندازه‌‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شود. لازم به اشاره است که برای طراحی کابین باید به ابعاد چاه آسانسور هم دقت شود، به صورتی که حد فاصل بین سطح چاه آسانسور با کابین باید حداکثر ۵ سانتی‌متر و در حداقل حالت خود ۲ سانتی‌متر باشد. انواع کابین بر اساس نوع کاربری و مکان آن شامل موارد زیر می‌شود:

  • کابین بالابر مغازه
  • خانگی
  • ویژه انبار
  • فروشگاهی
  • رستورانی
  • صنعتی
  • ویژه معلولین
  • ساختمانی
  • خودرویی

انواع کابین بر اساس نوع درب

نقش اصلی درب آسانسور، حفاظت از مسافران به هنگام حرکت آسانسور در برابر برخورد با دیواره‌‌ی چاه است. کابین آسانسور با توجه به نوع درب آن به انواع زیر تقسیم بندی می‌شود:

  • درب نیمه اتوماتیک مرکزی (سنترال)
  • تمام اتوماتیک مرکزی (سنترال)
  • نیمه اتوماتیک تلسکوپی
  • تمام اتوماتیک تلسکوپی

کمیت هایی که در محاسبه ظرفیت کابین موثر است

ابعاد و اندازه چاه و موتور‌خانه، با توجه به نوع کاربری آسانسور متغیر است. در نتیجه ممکن است این مقادیر در محل ساخت موتورخانه نیز تغییراتی را به وجود بیاورد. همچنین این نکته را باید در نظر داشت که میزان فضای موجود در انتخاب ظرفیت مورد نظر، همراه با میزان سرعت و نوع آسانسور که می‌توان در ساختمان تجاری، فروشگاهی، برج‌ها، بیمارستان‌ها و… همگی تاثیرگذار هستند. به دلیل اهمیت و پیچیدگی این موضوع، این محاسبات به وسیله شرکت‌های معتبر توسط کارشناسان بررسی و انجام می‌شود. که در هر یک از آن ها الزامات و شرایط متفاوت است. به همین دلیل باید تمامی شرایط به خوبی بررسی و پس از آن کابین طراحی و نصب شود. در ادامه، موارد و مقادیری که در محاسبه ظرفیت کابین اثرگذارند نام برده شده‌اند.

  • مدت زمانی که کابین در حال انتقال از یک طبقه به طبقه دیگر است، مدت زمان انتظار در طبقه اصلی نامیده می‌شود. این زمان یکی از اصلی ترین آیتم ها در تعیین میزان ترافیک آسانسور محسوب می‌شود.
  • ظرفیت جابه جایی به تعداد مسافرانی گفته می‌شود که آسانسور آن‌ها را در زمان مشخصی در طبقات جا به جا می‌کند.
  • به مدت زمانی که کابین در بین دورترین طبقات از یکدیگر در حال حرکت است، زمان تئوری گفته می‌شود.
  • طبقه اصلی به پایین‌ترین طبقه در یک ساختمان گفته می‌شود که این طبقه در دسترس عموم مردم از جمله افراد پیاده که برابر با سطح خیابان هستند، است. به همین دلیل محل نصب باید به گونه ای انتخاب شود که در نزدیک‌ترین فاصله از درب ورودی قرار داشته باشد تا به راحتی در اختیار عموم قرار گیرد.

 

مشتریان عزیز می توانند برای آشنایی با مهمترین مشخصات کابین آسانسور با ما در آریا آسانسور با شماره  32911199-025   تماس بگیرند و مطالب بعدی ما را دنبال نمایند.

شنبه, 05 فوریه 2022 / نوشته شده در : مقالات آسانسور
پروزه آقای محمدی

نکات مهم انتخاب و خرید آسانسور چیست؟

آسانسور را می توانیم یکی از مهم ترین بخش های ساختمان بدانیم که تا حد زیادی مغفول مانده است. اگر در حال ساخت و ساز یا بازسازی و نوسازی ساختمان هستید باید برای انتخاب آسانسور مناسب معیارهایی را در نظر داشته باشید. چرا که دیگر تصور یک خانه یا ساختمان بدون داشتن آسانسور غیر ممکن است. و کمتر کسی به اهمیت این بخش مهم پرداخته است. پس با ما همراه باشید تا اصول انتخاب آسانسور مناسب را با همدیگر مرور کنیم.

تعیین اندازه مناسب آسانسور

به اندازه آسانسور مسکونی یا تجاری ساختمان مورد نظر خود فکر کنید. چندین عامل وجود دارد که می تواند در تصمیم گیری شما در مورد ابعاد آسانسور تاثیر گذار باشد.

برای مثال اگر تعداد اعضای ساکنین ساختمان شما زیاد است، با توجه به اینکه در هر نوبت احتمالا بیشتر از یک نفر سوار آسانسور می شود، پس باید ابعاد بزرگتری را در نظر بگیرید.

در ضمن باید تعداد واحدهای دیگر ساختمان را هم در نظر بگیرید. در اصل باید برای انتخاب آسانسور به نیازهای آینده هم نیم نگاهی داشته باشید. چرا که پس از نصب آسانسور، تعویض آن کاری بسیار سخت می باشد و حتی ممکن است باعث شود بخشی از ساختمان را تخریب کنید.

رعایت استانداردهای ساختمان سازی

مطمئن شوید که آسانسوری که انتخاب می کنید مطابق با استانداردهای ایران و متناسب با ساختمان شما طراحی شده است.

این کار باعث می شود که ایمنی ساکنین ساختمان تامین شود. البته که همه تمامی استاندارهای مورد نظر سازمان مدیریت بازرسی آسانسور را نمی دانیم. اما شرکتی که آسانور را برای شما نصب می کند باید با این استانداردها کاملا آشنا باشد.

در واقع این بخش را می توان انتخاب شرکت مناسب برای نصب آسانسور دانست.

اهمیت طراحی آسانسور

انتخاب آسانسور شما نه تنها باید عملکردی باشد بلکه باید با طراحی داخلی و دکوراسیون شما هم هماهنگ باشد. آسانسور در مدلها و طرح های متعددی وجود دارند که می توانند

از نظر زیبایی‌شناسی به بهبود محیط محل سکونت یا محل کار شما کمک کنند. برای زیباتر جلوه دادن آن ها می توانید لوازم جانبی و ترجیحی متنوعی را انتخاب کنید. که از نظر رنگ و طراحی متناسب با روحیات و سلیقه شما باشد.

هزینه تعمیر و نگهداری و بهره برداری

لازم است حتما در زمان انتخاب آسانسور به ویژگی تعمیر و نگهداری هم توجه کنید. این کار به شما این امکان را می دهد که آسانسورهایی را انتخاب کنید که هزینه تعمیر و نگهداری و کارکرد کمی دارند.

میزان مصرف انرژی را به عنوان یک فاکتور مهم در نظر بگیرید. نصب آسانسوری که انرژی زیادی مصرف می‌کند به معنای هزینه‌های اضافی است.

آشنایی با مشخصات فنی آسانسور 

 کابین آسانسور

کابین آسانسور قسمتی است که معمولا با توجه به ظاهر ساختمان و محیط و دکوراسیون آن محیط انتخاب می شود. مثلا شما با توجه به دکوراسیون ساختمانتان سفارش کابین استیل را می دهید. در این مرحله به کیفیت کابین (کیفیت استیل استفاده شده) ، وزن نهایی کابین و موارد دیگری توجه می شود. و یا اینکه شما یک کابین شیشه ای سفارش می دهید که در این صورت نیز به موارد گفته شده ی قبلی باید توجه شود.

 سرعت آسانسور

 سرعت آسانسور از آن مواردی است که باید حتما به آن توجه شود و برای ساختمان ها و مراکز شلوغ آسانسوری با سرعت بالا و متناست نصب شود. در مورد سرعت آسانسور عده ای به سیستم VVVF آسانسور توجه می کنند. سیستم VVVF مخفف عبارت variable voltage variable frequence  می‌باشد و به معنای ولتاژ متغیر و فرکانس متغیر می‌باشد. وظیفه‌ی سیستم VVVF این است که شتاب اولیه موتور را کم نماید و همینطور باعث افزایش طول عمر آسانسور می‌شود و باعث جلوگیری از خرابی ها و تعمیرات ها بیش از حد آن می‌شود.  هزینه‌ی آن سنگین بوده اما به دلیل جلوگیری از خرابی ها و مزیت‌هایی که دارد خرید آن به صرفه است چرا که از هزینه های اضافی بعدی جلوگیری می کند. توجه داشته باشید که تنها توجه به VVVF کافی نیست و برای یک انتخاب درست شما باید به نکات دیگری نیز توجه کنید.

✔ موتورگیربکس

عده ای از مشتریان و خریداران آسانسور نیز تنها به موتورگیربکس آسانسور توجه می نمایند که توجه تنها به این مورد نیز خوب نمی باشد. مثلا عده ای وقتی که یک موتور گیربکس با یک برند خاصی را می یابند به دیگر قطعات آسانسور توجه نمی‌کنند. اما به این نکته توجه نمی‌کنند که در بسیاری از موارد کیفیت و تاثیرات تابلو فرمان روی آسانسور خیلی بیشتر از موتور گیربکس می باشد. پس هنگام خرید آسانسور موتور استفاده شده در آسانسور، ساده ترین چیزها مانند پیچ و مهره های کار گذاشته شده در آن ، نحوه نصب آسانسور و دیگر موارد همگی در کیفیت نهایی آسانسور تاثز گذارند.

مرکز خرید آسانسور در قم

آریاآسانسور یک شرکت با تجربه خرید آسانسور بوده و مشتریان خانگی و شرکتی زیادی دارد که همگی آن ها از پروژه‌های انجام شده شان توسط ما تهایت رضایت را دارند.اما چه چیزهایی آریاآسانسور را تبدیل به یک شرکت معتبر نموده است؟ یکی از موارد مهم ، نمونه پروژه های انجام شده توسط این شرکت می باشد. کیفیت قطعات، خدمات پس از فروش، نظم کاری و دقت، رفتار و برخورد عوامل و کارکنان شرکت با مشتریان در شرکت آریا آسانسور از دیگر مواردی است که باعث برتری این شرکت شده است.

گردآوری از: پارس ایمن و وریا

بالا